joi, 31 ianuarie 2019

Azi marcăm Ziua Internațională a Cititului Împreună

Anual, pe data de 1 februarie, în întreaga lume este marcată Ziua Internațională a Cititului Împreună. Organizată de către LitWorld şi marcată anual în întreaga lume, începând cu anul 2012, Ziua Internațională a Cititului Împreună este un eveniment global la care participă milioane de oameni din peste 100 de ţări.


LitWorld colaborează cu o largă coaliție de parteneri naționali și internaționali pentru a se asigura că tinerii, copiii, adulții din întreaga lume pot experimenta bucuria și puterea de transformare a lecturii, scrisului și povestirii. Mișcarea este bazată pe convingerea că alfabetizarea este un drept universal al omului. Programele oferite de LitWorld sunt adresate tuturor instituțiilor și persoanelor, care au tangențe cu promovarea lecturii.  De acestea pot beneficia școlile, instituțiile preșcolare, bibliotecile, lucrătorii din sectorul social, părinții, etc.

Astfel, în fiecare an, în această zi, oamenii de pretutindeni citesc cu voce tare împreună şi împărtăşesc poveşti pentru a promova cititul ca pe un drept care aparţine tuturor oamenilor.

Fii și tu parte a comunității care citește împreună!

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu