marți, 5 martie 2019

Hai să dăruim împreună, copiilor din Petropavlovca, bucuria de a răsfoi o carte!

Fundația de Binefacere  Caritas Moldova lansează  campania: „Dăruiește bucuria de a răsfoi o carte”. Scopul campaniei este de a colecta cărți pentru biblioteca din s. Petropavlovca, r-nul Sângerei.

Cu o istorie de 50 ani, biblioteca  din s. Petropavlovca  și-a deschis ușile în 1969,  iar la moment  adăpostește 3 230 cărți care au tot fost răsfoite până și-au desprins paginile.

Deși colecția ei este una sărăcăcioasă, cu pereți care pe alocuri abia de se mai ține tencuiala, pasionații de lectură îi calcă pragul cu speranța că într-o zi, rafturile bibliotecii vor deveni neîncăpătoare cu cărți care vor aștepta cuminți să fie recitite si mângâiate filă cu filă în încercarea de a stabili un prim contact.

Într-o lume în care auzim tot mai des că lectura nu mai este o obișnuință, există copii și adolescenți care și-ar dori să citească, acest lucru își doresc și copii din s. Petropavlovca. Iar noi, cei pasionați de lectură, refugiu de a evada într-o lume mai specială, putem contribui la îmbogățirea bibliotecii.

Dacă vrei să contribui la îmbogățirea bibliotecii, poate ai o carte pe care vrei să o oferi, sau  vrei să le cumperi chiar tu una sau să le donezi o sumă cât de mică din care s-ar putea cumpăra cărți, te îndemn să susții această campanie de suplinire a rafturilor goale, pline de istorie și povești până la 31 Martie.

Cei care vor să se alăture acestei inițiative pot:
- să aducă cărțile în incinta Centrului Social Caritas Moldova ce se află pe str. Gh.Asachi 30/1;
- să facă donații accesând butonul „Cum ne poți ajuta” de pe site-ul www.caritas.md;
- sau prin intermediul terminalelor de plată: Qiwi, MMPS, RunPay.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu