sâmbătă, 23 noiembrie 2019

„Viața lui G.” - lansare de carte în prezența autorilor

Mihai Vacariu și Gabriel Vacariu semnează un volum de debut în proză, Viața lui G., carte în care elementele autobiografice și ficțiunea își dau mâna pentru a-l crea pe G., un personaj cu chipuri suprapuse, ce nu reușește să își găsească locul în lume.

La data de 27 noiembrie, miercuri, de la ora 18:30, la bublioteca „Onisifor Ghibu” din Chișinău, va avea loc lansarea cărţii în prezența autorilor și a invitaților: Conf. dr. Adriana Cazacu, Facultatea de Litere (USM), Boris Bechet, actor și regizor, Aurelia Salicov, director Digital Park, Alexandru Machedon, fondator StarNet.

Mai multe detalii despre carte:
Oxford, sfârșitul secolului XX: doi frați, gemeni, veniți din România, bursieri la Filosofie. Unul dintre ei are un accident, cade în cap, medicii nu-i dau șanse la viață, dar își revine miraculos. Întors în România, trece prin tot felul de crize, are două căsătorii ratate, își revizitează întreaga viață, caută să-și înțeleagă viața sexuală, începută într-un canal lângă Gara de Nord, hrănește porumbei și câini de pripas, crede că teoriile lui filosofice sunt plagiate de oameni din toată lumea, plânge când descoperă o vulpe rănită pe marginea drumului și se revoltă când îl vede pe fostul președinte Ion Iliescu la o susținere de doctorat.

Celălalt frate este „povestașul“, care citește mereu din Dostoievski. De fapt, Dostoievski este însoțitorul și mentorul lor, cel care face conexiunea magică între cei doi frați, cel care îi reunește și îi separă, continuu, până când povestea curge spre un azil de bătrâni. Sunt ambii frați acolo, e numai unul sau e doar o iluzie, un fâlfâit de pasăre pe care unul o vede, iar celălalt o ignoră?

Detalii despre autori:

Mihai și Gabriel Vacariu sunt absolvenţi ai Facultăţii de Filosofie, Universitatea din Bucureşti. Au fost bursieri la diverse universităţi din orașe precum: Oxford, Sorbona, Sydney, New York, Viena, Adelaide, Budapesta, Saint Louis, Sofia.

Gabriel Vacariu, conferenţiar la Facultatea de Filosofie a Universităţii din Bucureşti, are un doctorat obţinut la UNSW (Sydney), a publicat numeroase articole şi cărţi în filosofia minţii şi a ştiinţelor cogniţiei, filosofia fizicii şi ontologie, printre care Epistemologically Different Worlds (2008), Illusions of Human Thinking (Springer, 2016), The Metaphysics of EDW (2019).

Mihai Vacariu a obţinut doctoratul cu o teză despre Dostoievski şi este autorul cărţii Îndrăgostit de Tarcovski (2013).

Mai multe detalii despre eveniment găsiți AICI.

Sursa - CultART life

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu