joi, 16 noiembrie 2017

„Magia Ordinii” de Marie Kondo

Despre metoda deosebită și originală de a face ordine în locuință, promovată de Marie Kondo, am auzit de nenumărate ori. Mai mult chiar, în mediul online există o mulțime de filmulețe care arată cu exactitate fiecare pas pe care ar trebui să-l facem în procesul de reorganizare a locuinței. Cu toate acestea, atunci când am aflat despre cartea sa „Magia Ordinii”, mi-am dorit să o citesc pentru a afla și mai multe, mai ales că în ultima perioadă sunt tot mai interesată de tematica re/amenajării casei. 

E o carte care se citește destul de ușor, fiind mai degrabă un ghid de transformare a locuinței într-un spațiu ordonat și permanent curat.  

Metoda KonMari aplică trei principii de bază: simplifică, organizează și depozitează și spune că pentru a reuși să ne ordonăm locuința, trebuie să păstrăm doar obiectele care ne provoacă bucurie în momentul în care le luăm în mână.

Autoarea spune că dupa ce vom face ordine în casă, aplicând metoda sa, vom observa că întreaga viață ni se va schimba. 


Notițe cu creionul
  • Dacă folosești metoda potrivită și-ți concentrezi eforturile să elimini dezordinea amănunțit și complet într-o perioadă scurtă de timp, vei vedea rezultate instantanee care îți vor da putere să-ți menții spațiul în ordine dupa aceea.
  • N-ai să-ți pui niciodată casa în ordine dacă faci curățenie numai pe jumătate.
  • Numeroși oameni simt nevoia să facă ordine atunci când sunt tensionați, cum ar fi înainte de un examen. Dar această nevoie nu se ivește pentru că vor să-și pună camera în ordine.
  • O încăpere dezordonată este totuna cu o minte dezordonată.
  • Odată ce ți-ai pus casa în ordine, dereticatul va fi redus la simpla sarcină de a pune obiectele la locul lor.
  • Secretul succesului este să faci ordine dintr-odată, cât de repede și complet posibil, și să începi prin a arunca.
  • A face ordine este un dialog cu sine.
  • Actul de a împături înseamnă mult mai mult decât a face hainele compacte pentru depozitat.
  • Amintirile cu adevărat prețioase nu vor dispărea, chiar dacă arunci obiectele asociate cu ele.
  • Dacă ai spațiu de depozitare suficient, dar nu îți ajunge, depozitează vertical.
O recomand cu drag!

Mai multe despre „Magia Ordinii” de Marie Kondo și despre cum mi-a schimbat viața această carte, voi scrie pe blogul SuntMamă. Stai pe fir!

Pentru a vedea și alte recomandări de carte, te invit să dai un like paginii de Facebook a blogului „Porția de lectură” și să mă urmărești pe Instagram.

Niciun comentariu:

Trimiteți un comentariu